Οι παραλίες της Ζακύνθου

Παραλίες
'Amazing Navagio Beach in Zakynthos Island, Greece' - Ζάκυνθος
'Amazing Navagio Beach in Zakynthos Island, Greece' Petr Kopka / Shutterstock

Η Ζάκυνθος διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες. Στη χερσόνησο του Βασιλικού ξεχωρίζουν η παραλία στο Αργάσι, τα Καμίνια, τα Σεκάνια και η Δάφνη, αμμουδιές περιτριγυρισμένες από κέδρους, το Πόρτο Ζόρο, το Ιόνιο ή Μπανάνα, ο Άγιος Νικόλαος, η πιο απομακρυσμένη και αξιόλογη παραλία της περιοχής, η παραλία Πόρτο Ρώμα, που πήρε το όνομά της από τον πολιτικό Αλέξανδρο Ρώμα και η αμμουδιά του Γέρακα, απάνεμη, με αβαθή και γαλάζια νερά.

Στον κόλπο του Λαγανά απλώνεται η αχανής παραλία του Λαγανά με τους αμμόλοφους και τα αβαθή νερά, μια από τις πλέον πολυσύχναστες του νησιού, ενώ στον όρμο υπάρχουν και τρία ακατοίκητα νησιά με ερημικές παραλίες, η βραχονησίδα Πελούζο, ο Άγιος Σώστης, όπου η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από το γεφυράκι που χτίστηκε εκεί, και το Μαραθονήσι που προσεγγίζεται με καραβάκι.

gerakas beach protected sea turtle nesting site.Greek island of Zakynthos
'gerakas beach protected sea turtle nesting site.Greek island of Zakynthos' - smoxx / Shutterstock

Στη Δυτική πλευρά, συναντά κανείς την ερημική παραλία Ρόξα, τον όρμο του Στενίτη και τον όρμο του Πόρτο-Βρώμη, απ' όπου τα καραβάκια πραγματοποιούν εξορμήσεις στο γειτονικό 'Ναυάγιο'. Στην ανατολική πλευρά βρίσκονται οι παραλίες Τσιλιβί, Αμπούλα, Παχιά Άμμος, Δροσιά, η Ψαρού με τα ρηχά νερά, το Αμμούδι, η παραλία του Αλικανά, οι Αλύκες, τα Ξίγκια, ο Μακρύς Γιαλός και το Σκινάρι.

Loggerhead sea turtle nesting site. Special constructions protected turtles' egg on Gerakas - very popular between  tourists Zakynthos Island beach.
'Loggerhead sea turtle nesting site. Special constructions protected turtles' egg on Gerakas - very popular between tourists Zakynthos Island beach.' - mangojuicy / Shutterstock